Home Stichting Mannenwerk, bestuur, medewerkers, geschiedenis Agenda 2013 met info over meerdaaagse workshops en avondsupportgroepen Nieuwsbrief, het laatste nieuws van Stichting Mannenwerk Magazine met actuele verhalen Mannenlinks, webadressen voor de man van NU! Contact met Stichting Mannenwerk    

 

 

Stichting Mannenwerk organiseert jaarlijks in de lente met succes een weekend om je homo - bi- seksualiteit te vieren, jezelf en andere mannen te ontmoeten, om contact te maken, te genieten en elkaar te inspireren rondom het thema 'Gay Soul'. 
19 t/m 21 april


20 t/m 22 sept.

Dit extra lange weekend is voor alle mannen die aan het eind van het jaar met ruimte en goede aandacht willen terugkijken; op wat achter je ligt, stilstaan bij je leven zoals het nu is, om vervolgens het nieuwe jaar bezield en geïnspireerd te beginnen.
29-12 t/m 1-1-14


10 maart & 23 juni

Een contactdag is voor iedereen toegankelijk, ook als je nog niet eerder hebt mee gedaan aan een activiteit. Als je affiniteit hebt met het thema is dat reden genoeg om er bij te willen zijn. Met onze werkwijze ben je verzekerd van goede aandacht en ruimte voor je verhaal. Daarnaast is een contactdag een mooie gelegenheid om (opnieuw) kennis te maken met mannenwerk.
het hele jaar door

 

 

Stichting Mannenwerk organiseert jaarlijks in de lente met succes een weekend om je homo - bi- seksualiteit te vieren, jezelf en andere mannen te ontmoeten, om contact te maken, te genieten en elkaar te inspireren rondom het thema 'Gay Soul'.

23 -25 maart 2012

info

praktische info
programma
workshopleiders
locatie
annuleringsregeling

 

RESERVEREN

 

 

Gay Soul Magazine met nieuws, (achtergrond)verhalen, beelden en inspirerende teksten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info

 

‘Een lightroom in plaats van een darkroom’

 

 

Stichting Mannenwerk organiseert jaarlijks in de lente met succes een weekend om je homo - bi- seksualiteit te vieren, jezelf en andere mannen te ontmoeten, om contact te maken, te genieten en elkaar te inspireren rondom het thema 'Gay Soul'. 

Tijdens dit mannenweekend kun je in de eerste plaats het samenzijn gebruiken om te zijn met wat er is. Het is op zichzelf al een hele belevenis om werkelijk te zijn wie je bent en met wat er is. Zeker in het bijzijn van 15 a 20 andere ‘ gay’ mannen !

Het bestaat echt, om met een groep homo- bi- trans mannen op een krachtige en liefdevolle wijze bij elkaar te zijn. Met ruimte voor wanhoop en gemis en de mogelijkheid om in contact te zijn met je ziel en zaligheid. Je bewust te zijn van je eigen oordelen en daarvan een milde toeschouwer te worden. Een lightroom inplaats van een darkroom! Uniek in de ‘homo gemeenschap’!

Wat is 'Gay Soul' ?

In een groot deel van de wereld is het woord ‘Gay’ door homo’s zo langzamerhand als meest dekkende titel aangenomen voor mannen die van mannen houden. Het oud Engelse woord ‘Gay’ heeft nog andere betekenissen en associaties; lichtheid van hart ,  levendigheid van gemoed, helderheid, vrolijkheid, jovialiteit, sprankeling.

Het woord ‘Soul’ heeft in de klank zowel iets swingends, alsook een zekere diepte.

Wat is de ziel?  Schrijver/journalist Mark Thompson beschrijft in de inleiding van zijn interviewboek ‘Gay Soul’ dat de ziel de bron is van wat we zijn:

'De ziel is niet om te begrijpen, te grijpen of te analyseren. De ziel spreekt tot ons in dromen en visioenen.  De ziel onthult zich aan ons in muziek, poëzie, in de kunsten, die we aanschouwen en creëren. De ziel is de plaats waar inspiratie ontstaat en waaruit levenskracht en vreugde groeit'

Reactie deelnemers

Gosse:  Aan het eind van het gaysoul weekend dacht ik: ik heb zulke essentiële nieuwe inzichten opgedaan, de supportgroep heb ik niet meer nodig. Toch heb ik me vanmorgen al voor de supportgroep opgegeven omdat ik me realiseer dat nieuwe inzichten geïntegreerd moeten worden. Ik wil dus nog wel verder gaan.

Stan: 'Na binnenkomst viel de voor mij ietwat beladen homoseksuele grondslag van deze workshop eigenlijk gelijk weg. Iets dergelijks had ik tot nu toe (43 jaar oud) nog niet eerder ondernomen; homoseksualiteit is zo een vanzelfsprekendheid voor mij. Het feit dat gelijkgezinden met elkaar verdieping zoeken en zich kwetsbaar opstellen was veeleer wat ik die eerste avond proefde. Ook gedurende de rest van het weekend bleef dit..

Victor: Dankzij het niet eenvoudige besluit om me op de gaysoul avond te uiten over mijn hiv èn een echt persoonlijke ontboezeming aan een van de deelnemers op zondagochtend vroeg voelde ik me (zondag) veel beter functioneren in de groepen. Ik was echt blij dat ik tussen al die mannen mezelf uiteindelijk had durven blootgeven en dat was grote winst.’

Ad: ’Ik heb het als een warm bad ervaren en tegelijkertijd als een spannende ervaring. Ik heb er zeker van genoten. Ik voel me 'herboren" en als teken heb ik mijn (summiere) baardje afgeschoren. Onder het motto: Scheer je eigen weg! Mijn gezicht voelt weer zacht en tegelijkertijd als een echte man!’

 

Jan: ‘Gay Soul…Ik mocht contact maken met mijn gevoel, mijn ziel. Ik mocht geloven dat ik wél zo bedoeld ben. Wél een plaats heb in de orde in de natuur. Een heerlijk moment om te zien hoe Hendrik het zo overtuigend wist te zeggen. Dat hij van zich zelf voelt dat het goed is zoals het is. Voelen, in contact met je diepste zelf. En dat durven uitspreken…’  

 

Johan van Breukelen : 'Ergens in de jaren tachtig hoorde ik Herman Cools * (destijds theoloog in opleiding) als deelnemer op een mannenwerkworkshop de zin uitspreken: ‘Homoseksualiteit is een roeping!’

Deze zin is bij mij altijd blijven hangen. Het idee dat het gegeven ‘homoseksualiteit’ iets is wat je oproept om wakker te worden prikkelt me enorm. Het is sowieso een tegenspraak op de negatieve boodschappen die velen met mij hebben gehoord in hun leven.

Niemand stond te juichen toen we onze homoseksualiteit bekend maakten! Veel homomannen hebben dit ook nog eens verinnerlijkt en voelen zich diepweg niet helemaal goed zoals ze zijn.

Als ik naar de grote lijnen van mijn leven kijk ben ik blij met mijn homoseksualiteit. Het heeft er toe geleid dat ik steeds beter mijn eigen weg heb leren gaan. Dat ik nieuwe wegen moest maken om datgene te doen wat ik echt wilde doen. Zoals bijvoorbeeld in mijn kunstenaarschap, waar ik probeer ‘(homo)seksuele energie’, het letterlijk en figuurlijk onzichtbare, zichtbaar te maken en de kijker voorbij de vorm te laten kijken. 

Ook de kinderen in mijn leven zijn via een geheel eigen weg tot stand gekomen. Zo werd het gegeven ‘homoseksualiteit’ ook hierbij een kans om creatief te zijn met wat er is. Daarnaast is er ook nog altijd een beetje de angst voor het anders zijn. Het volwassen bewustzijn weet dat dit een oude kinderangst is. Dit te beseffen maakt dat ik het nu niet meer serieus hoeft te nemen. Dit maakt de weg vrij om weer oorspronkelijk te durven zijn.'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011 © Stichting Mannenwerk