Home Stichting Mannenwerk, bestuur, medewerkers, geschiedenis Agenda 2010 met info over meerdaaagse workshops en avondsupportgroepen Nieuwsbrief, het laatste nieuws van Stichting Mannenwerk Magazine met actuele verhalen Mannenlinks, webadressen voor de man van NU! Contact met Stichting Mannenwerk    
 
 
 
Gaysoul 2011
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Info 'Gay Soul mannenweekend'  

vrijdagavond 25 maart tot zondagmiddag 27 maart  

GAY SOUL 2011

'Persoonlijk leiderschap, Contact & Bezieling !

o.l.v. Johan van Breukelen 

Stichting Mannenwerk organiseert jaarlijks met succes een weekend om je homo - bi- seksualiteit te vieren, jezelf en andere mannen te ontmoeten, om contact te maken, te genieten en elkaar te inspireren rondom het thema 'Gay Soul'. 

Wat het (of jouw) thema ook is, een weekend van Stichting mannenwerk staat altijd garant voor verdieping, contact en plezier! Daarbij gaat het om de kunst te beseffen wat er in het hier en nu al is, en het vermogen om daar contact mee te maken. Ook al hebben veel homomannen tussen de 40 en de 80 andere ervaringen: het bestaat echt, om met een groep homo- bi mannen op een krachtige en liefdevolle wijze bij elkaar te zijn. Met ruimte voor wanhoop en gemis en de mogelijkheid om in contact te zijn met je ziel en zaligheid. Je bewust te zijn van je eigen oordelen en daarvan een milde toeschouwer te worden. Uniek in de ‘homo gemeenschap’!

Hoe ziet het programma er uit ?

Tijdens dit mannenweekend kun je in de eerste plaats het samenzijn gebruiken om te zijn met wat er is. Het is op zichzelf al een hele belevenis om werkelijk te zijn wie je bent en met wat er is. Zeker in het bijzijn van 15 a 20 andere ‘ gay’ mannen !

Er is veel ruimte om in een open en veilige sfeer uit te wisselen over je gevoelens, ervaringen, verlangens, gedachten, oordelen etc. Er wordt op een zorgvuldige manier aandacht besteed aan lichaamsbewustzijn waarmee je jouw lichamelijke en emotionele gevoeligheid kan vergroten en hiermee je vermogen om te genieten.

Wat is 'Gay Soul' ?

In een groot deel van de wereld is het woord ‘Gay’ door homo’s zo langzamerhand als meest dekkende titel aangenomen voor mannen die van mannen houden. Het oud Engelse woord ‘Gay’ heeft nog andere betekenissen en associaties; lichtheid van hart,  levendigheid van gemoed, helderheid, vrolijkheid, jovialiteit, sprankeling. 

Het woord ‘Soul’ heeft in de klank zowel iets swingends, alsook een zekere diepte.

Wat is de ziel?  Schrijver/journalist Mark Thompson beschrijft in de inleiding van zijn interviewboek ‘Gay Soul’ dat de ziel de bron is van wat we zijn: 'De ziel is niet om te begrijpen, te grijpen of te analyseren. De ziel spreekt tot ons in dromen en visioenen.  De ziel onthult zich aan ons in muziek, poëzie, in de kunsten, die we aanschouwen en creëren. De ziel is de plaats waar inspiratie ontstaat en waaruit levenskracht en vreugd groeit'.

Het Gay Soul Mannenweekend is zo ingericht dat er aandacht is voor jouw persoonlijke verhaal en met name voor je onderstroom. Hiermee wordt bedoeld je drijfveren, je bezieling, de energie waaruit jij je leven leidt!

Samen met ongeveer 20 andere 'gay' mannen een weekend stilstaan (en opnieuw in beweging komen) bij;

·         Contact maken in het Hier en Nu

·         Hoe is het Nu echt met me? 

·         Hoe doe ik het in mijn leven? 

·         Waar gaat het me eigenlijk om?

·         Hoe kan ik mijn leven leiden zoals ik dat het liefste zou willen?

·         Waarom doe ik dat (soms/vaak) niet? Wat houdt me tegen?

·         Wat levert mijn 'homo of bi- seksualiteit' mij op en wat kost het me?

·         Je eigen actuele thema (s)

 

 

     Naast deze persoonlijke vragen staan we ook met elkaar stil bij een paar overstijgende vragen;

  • Homoseksualiteit als roeping, als een spirituele weg? 
  • Wat hebben wij bij te dragen aan de wereld als homo en bi mannen? 
  • Wat betekent homoseksualiteit voor je ziel? 
 

Prikkelen deze vragen en thema's je? Heb je bij het lezen van bovenstaande tekst al een gedachte gehad dat dit wel eens goed voor jou zou kunnen zijn? En heb je zin om een weekend samen te zijn met ongeveer 20 'gay' mannen, contact te maken, te genieten en elkaar te inspireren? Of vind je dat allemaal ook een beetje eng? Schrijf je dan zo spoedig mogelijk in!   Wil je eerst een gesprek, bel dan 030.2321915 

 

Pater Jan van Kilsdonk;

 "Homoseksualiteit is geen afwijking of stoornis, maar een vondst van de Schepper".

meer

 

 

 

 

GAYSOUL Magazine

 

Vaak wordt gedacht dat je eerst uitgebreid moet leren mediteren, spirituele boeken moet lezen en een lange en moeilijke weg  moet afleggen om in contact te komen met je ziel en zaligheid. Ik denk dat het veel dichterbij ligt dan we vaak denken. Het creëren van ruimte, liefde en goede aandacht in een groep maakt de weg vrij voor je eigen wijsheid en je levensvreugde.

De kunst is om te beseffen wat er in het hier en nu al is, en het vermogen om daar contact mee te maken.

Het is mogelijk om met een groep homo- bi mannen  op een krachtige en liefdevolle wijze bij elkaar te zijn. Met ruimte voor wanhoop en gemis en de mogelijkheid om in contact te zijn met je ziel en zaligheid. Je bewust te zijn van je eigen oordelen en daarvan een milde toeschouwer te worden. Uniek in de ‘homo gemeenschap’!

Door ons iedere keer weer op te richten en met goede aandacht te zijn met wat er is creëren we samen een bron. Een reservoir van inspiratie waar tegelijkertijd ook ruimte is voor de pijn, het ongemak, het onvermogen soms.  

In de gelaagdheid van ieders leven reizen we naar onze bezieling. We spreken onze diepste verlangens uit, en maken ze zichtbaar. We spreken over wat ons te doen staat om dit verlangen werkelijk te maken. Soms zien we dat het vaak al werkelijkheid word door je er alleen maar over uit te spreken. 

Johan van Breukelen

workshopleider 

meer ervaringen van deelnemers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011 © Stichting Mannenwerk