Home Customize Instructions Contact Category 5 Category 6 Category 7   Home Search Contact Us
 
Veel gestelde vragen Ervaringsverhalen   GeschiedenisPers
 


Koorddanser

Baarnsche Courant

Gay News 

COC utrecht 

Intermediair  
Mannenkrant
Gaykrant

Groninger Courant
Culture & Camp

 

 

Steek je innerlijk vuur aan en houd het brandend!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten. Vul dan hier je naam en mail adres in en je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief.

 

 


Mailinglist

 

    

 

 

in uit

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mannenwerk in de pers

Koorddanser  mei 2009 / in de rubriek

Wie ben je? 

1. wat is je naam, leeftijd/geboortedatum? Hendrik Grashuis , 59 jaar.

 

2. Waar, met wie en hoe woon je? Ik woon in Utrecht, al 35 jaar samen met mijn man Johan. Onze zoon van 20 woont zelfstandig, de andere dochters van 16 en 17 wonen bij hun moeders. Ons huis is ingesteld op creativiteit, met ruimtes voor bewustzijnsgroepen, muzieksessies, schilderen en fotografie.

 

3.Je werk en wat doe je dan precies? Ik werk als (trainings) acteur en docent, in trainingen binnen de psychiatrie, de gezondheidszorg, en traumaverwerking.

 

Daarnaast ben ik voorzitter van Stichting Mannenwerk.  Deze stichting organiseert supportgroepen, themadagen en workshops voor mannen (homo,- bi en hetero) rondom bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. 

 

Wij bieden mannen sinds 1979 een plek om stil te staan bij alles wat er in je om gaat; gedachten, oordelen, gevoelens, zowel lichamelijk als emotioneel.

 

Dat is, in tegenstelling tot wat wel eens gedacht wordt, niet soft! Als mannen het contact met hun gevoeligheid verliezen, dan verliezen ze ook het contact met hun levenskracht en lust, want die is daarmee onlosmakelijk verbonden.  

 

Met goede aandacht stilstaan en opnieuw in beweging komen rond vragen als; Hoe is het Nu echt met me? Waar gaat het mij eigenlijk om? Hoe kan ik ‘bezield’ mijn dagelijks leven leiden?  Spiritualiteit met beide benen op de grond!

 

4. Wat is je levensmotto? Alles wat zich in mijn leven aandient is een uitnodiging om te functioneren!

 

5. Wat is je diepste overtuiging? Mensen beschikken over een verrassend zelfhelend vermogen, ook zonder ingewikkelde theorieën en methodes. Eigen wijsheid en levenskracht borrelen vanzelf op zodra er ruimte, tijd, aandacht en een beetje aardigheid is.

 

6. Vertel iets over je eigen Ziel? Mijn ziel is niet alleen míjn ziel, maar een aspect van iets groters. Woorden als: ‘ziel’ en ‘bezieling’ verwijzen naar innerlijke gebieden waar zich een kracht bevindt die te omschrijven is als ‘levendigheid’, ‘oorspronkelijkheid’ en ‘een vermogen om ons te verbinden met een groter geheel’. Het concept ‘ziel’ kan ons helpen om directer contact te maken met waar het ons eigenlijk om gaat in ons leven. Met als gevolg: levendige inzichten, helderheid, nieuwe moed en vertrouwen!    

 

7. Welk boek ben je aan het lezen of heb je het laatst uitgelezen en waarover ging het? ‘Na het Feest de Afwas!’ van Jack Kornfield. Openhartige interviews met Zen en Yogaleraren, Boeddhistische en Christelijke monniken en nonnen, Spirituele Meesters, over  hun eigen schaduwkanten,  beperkingen op het sociale vlak,  moeizame relaties met partners, kinderen, etc.

 

8. Moeten anderen het boek ook lezen? En waarom? Een heerlijk en bemoedigend verslag voor iedereen die het pad van bewustzijn en verlichting wil bewandelen. 

 

9. Wat ben je momenteel over jezelf aan het leren? Om te kunnen zijn met alles wat er is, is het goed om altijd een beetje in contact te blijven met mijn persoonlijke lijdensgeschiedenis. Zo blijf  ik in verbinding met het lijden van de wereld , de onnodige armoede en honger, de onrechtvaardige verdeling van rijkdommen.  

 

10. Noem een heel gelukkig moment in je leven. De geboorte van mijn kinderen. Het besef dat het niet meer ging om mij!

 

11. Hoe ziet God er uit? God ziet er niet uit. Ik heb mijn kinderen altijd verteld: als iemand je ooit precies uitlegt wat God is, dan weet je in ieder geval zeker dat dát het niet is!

 

12. Wat wil je graag aan mensen om je heen meegeven? Het is een misverstand dat er een groot en moeilijk werk verricht moet worden. Het goddelijke is vlakbij, het is in ons midden!

reacties naar info@hendrikgrashuis.nl