Gratis kaart ontvangen

Home Customize Instructions Contact Category 5 Category 6 Category 7   Home Search Contact Us
 
Mannenhulpverlening Seksualiteit Boeken
 


kracht van het nu
PRI
Tao van leiderschapNieuwsbrief

Vul hier je naam en mail / adres in en 

 we houden je op de hoogte van de activiteiten van Stichting  mannenwerk

  

in uit

      

 

 

 

boeken

De kracht van het nu in de praktijk

Eckhart Tolle

Jij bent hier opdat het goddelijke doel

Van het universum zich kan ontvouwen.

Zo belangrijk ben je!  

Met het daverende succes van zijn eerste boek De kracht van het Nu is Eckhart Tolle echt doorgebroken als een van de meest toonaangevende spirituele leraren van de laatste tijd. Zijn recept van 'leven in het nu' blijkt bij zeer velen enorm aan te slaan. Tolle slaagt erin ons op eenvoudige en transparante  wijze duidelijk te maken hoe we ons kunnen bevrijden uit het keurslijf, gevormd door onze gedachten, ervaringen en dogma's die te maken hebben met ons verleden, en volledig in het Nu kunnen leven. Eigenlijk is het allemaal zo simpel, maar juist daarom blijkt het vaak zo moeilijk te zijn. We moeten alleen de 'knop' zien te vinden waarmee we onszelf kunnen omschakelen. Eckhart Tolle reikt ons de benadering aan waarmee we die kwantumsprong in ons bewustzijn mee kunnen maken.

verkrijgbaar in de boekhandel

ISM: 90 202 8269 7 

 

 

fragmenten:

De kracht van het Nu

 

 

Eckhart Tolle

 

Om de weg te gaan die wordt beschreven in het boek De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen.

 

Er bestaat niets buiten het Nu

 

Heb je ooit iets ervaren, gedaan, gedacht of gevoeld buiten het Nu om? Denk je dat je dat ooit kunt? Kan iets eigenlijk wel buiten het Nu om gebeuren? Het antwoord is duidelijk, of niet soms? Er is in het verleden nooit iets gebeurd; het gebeurde in het Nu. In de toekomst gebeurt er niets; toekomstige gebeurtenissen vinden plaats in het Nu. Wat je als het verleden ziet is een herinneringsspoor, opgeslagen in het verstand, van een vroeger Nu. Als je  je het verleden herinnert, activeer je een herinneringsspoor, en dat doe je op dit moment ook. De toekomst komt, dient die zich aan als het Nu. Als je aan de toekomst denkt, doe je dat nu. Verleden en toekomst bestaan duidelijk niet opzichzelf. Net zoals de maan niet zelf licht uitstraalt maar alleen het licht van de zon weerkaatsen, zo zijn verleden en toekomst slechts zwakke afspiegelingen van het licht, de macht en werkelijkheid van het eeuwige heden. Hun werkelijkheid is “geleend” van het Nu. De kern van wat ik hier zeg, kun je met je verstand niet begrijpen. Op  het moment dat je het snapt, treedt er een verschuiving op in je bewustzijn van verstand naar Zijn, van tijd naar aanwezigheid in het Nu. En opeens voel je dat alles heel levend is, energie uitstraalt en blijk geeft van Zijn.

 

Het verleden kan niet overleven als je aanwezig bent

 

Het is niet nodig het onbewuste verleden in jezelf te onderzoeken, behalve wanneer het zich in je manifesteert door een gedachte, een emotie, een verlangen, een reactie of een uiterlijke gebeurtenis die je overkomt. Wat je moet weten over het onbewuste  verleden in jezelf, brengen de uitdagingen van het heden wel aan het licht. Als je in het verleden gaat graven, blijkt het een bodemloze put te zijn_ er is altijd meer. Misschien denk je dat je meer tijd nodig hebt om het verleden te begrijpen of je ervan te bevrijden, met andere woorden, dat de toekomst je uiteindelijk van het verleden verlost, maar dat is een misvatting. Alleen het heden kan je van het verleden verlossen. Meer tijd kan je niet van de tijd bevrijden. Verschaf je toegang tot de macht van het Nu. Dat is de sleutel.

 

Wat is de macht van het Nu?

 

Niets anders dan de macht van je aanwezigheid, je van gedachtevormen bevrijde bewustzijn. Pak het verleden dus aan op het niveau van het heden. Hoe meer aandacht je aan het verleden besteedt, des te meer energie je eraan geeft en des te waarschijnlijker het wordt dat je er een ‘zelf’ aan gaat ontlenen. Begrijp me niet verkeerd: aandacht is essentieel, maar niet voor het verleden als verleden. Geef je aandacht aan het heden, besteed meer aandacht aan je gedrag, aan je reacties, stemmingen, gedachten, emoties, angsten en verlangens zoals ze zich in het heden aan je voordoen. Daar is het verleden in je. Als je zo aanwezig bent dat je op al deze dingen kunt toezien, niet kritisch of analytisch maar zonder te oordelen, dan pak je het verleden aan en los je het op door de macht van je aanwezigheid. Je kunt jezelf niet vinden door naar het verleden te gaan. Je vindt jezelf door in het heden te komen.

 

Is het bij het streven van verlichting een voordeel of een nadeel om homoseksueel  te zijn of maakt het niets uit?

 

Als je de volwassenheid nadert, kan de onzekerheid over je geaardheid, gevolgd door het besef dat je ‘anders’ bent, je dwingen je identificatie met maatschappelijke geconditioneerde denk- en gedragspatronen op te geven.  Dat verheft je bewustzijnsniveau automatisch boven dat van de de onbewuste meerderheid van de mensen, die zonder vragen te stellen alle geërfde patronen accepteert. In dat opzicht kan homoseksueel- zijn helpen. Als je in zekere zin een buitenstaander bent, iemand die niet ‘past’ bij de rest of om wat voor reden dan ook afgewezen wordt, maakt dat je leven moeilijk, maar met betrekking tot de verlichting geeft het je ook een voordeel. Het haalt je bijna met geweld uit je onbewustheid. Als je daarentegen een gevoel van identiteit gaat ontlenen aan het feit dat je homofiel bent , heb je het ene kwaad ingeruild voor een ander. Je speelt dan rollen en spelletjes die ingegeven worden door het mentale beeld dat je van jezelf als homo hebt. Je wordt onbewust. Je wordt onwerkelijk. Onder het masker van je ego word je heel ongelukkig. Als dat met je gebeurt, is het homo-zijn een hindernis geworden. Maar je krijgt natuurlijk steeds nieuwe kansen. Acuut ongelukkig zijn kan je heel goed helpen te ontvangen

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mannenhulpverlening Seksualiteit Boeken
2009 © Stichting Mannenwerk