Home Stichting Mannenwerk, bestuur, medewerkers, geschiedenis Agenda 2010 met info over meerdaaagse workshops en avondsupportgroepen Nieuwsbrief, het laatste nieuws van Stichting Mannenwerk Magazine met actuele verhalen Mannenlinks, webadressen voor de man van NU! Contact met Stichting Mannenwerk   Home Search Contact Us
 
Bijdragen o.a. van Jan Andreae, Trudes Hoenders, ervaringen van deelnemers aan de mannenwerk workshops en een interview met de voorzitter Hendrik Grashuis door Leander tijdhofGeïnspireerd door een bijzondere en goedbezochte workshop in september over ‘ seksualiteit en innerlijke vrijheid’ besteden we in dit nummer veel aandacht aan dit thema. We zijn blij dat we weer een aantal mannen bereid hebben gevonden om hun gedachten en ervaringen te delen over dit ingewikkelde onderwerp dat met alle levensthema’s verbonden is. Frans Vosman zegt in het interview met Vivan terecht dat het een hele kunst is om voor je seksualiteitsbeleving passende woorden te vinden. We proberen in deze uitgave weer iets meer zicht te krijgen over de mogelijkheden, bezieling, kracht en bezinning n.a.v. dit onderwerp.Met o.a. een interview met Hugo van win, Mannenwerk doet aan leiderschapstrainingen, kunst en meer.De ontmoeting met galeriehouder Johnny ten Theije was een mooie aanleiding om hem te vragen naar zijn verhaal over zijn bezieling en zijn passie voor en zijn kijk op schoonheid. Vivan Mell ging bij hem op bezoek.In samenwerking met Robbert Overmeer hebben we de in dit voorjaar gehouden enquête uitgewerkt en de belangrijkste uitkomsten zijn in dit magazine te vinden. Verder een overzicht van de activiteiten die we gepand hebben voor 2004. Het jubileumjaar van het Mannenwerk. Een feestelijk aanbod is het geworden met o.a. in maart een weekend in De Glind en 2 avonden in Centrum de Roos in Amsterdam over bezinning en ondersteuning met als titel ‘persoonlijk leiderschap’. Deze workshop gaat over dromen, verlangens, angsten, succes en falen en wordt geleid door Eric den Heijer . In dit magazine kan je alvast lezen over zijn enthousiasme om deze workshop te leiden.  Jubileum nummer met bijdragen van Rob Tielman, Jan Andreae, Eric den Heijer, Lauk Woltering, Jotika Hermsen, Omar Nahas, Ali B, Vincent Duindam, Jan Rot, Pater van Kilsdonk, Rudolf Hunnink, Bob Fosko, Anja Meulenbelt, Johannes Daniel Heinzerling, Lars Mokveld, Henk Hannsen, Gijs Portengen, Ingeborg Bosch, Jan Willem den Boeft, Peter van Rooijen, Bram van Splunteren, Margot Klompmaker.

In het mannenwerk magazine aandacht voor bemoediging, kracht, inspiratie en bezieling.

Behalve nieuws over onze activiteiten, schrijven gasten, collega's, deelnemers, en de vaste medewerkers regelmatig teksten in de geest van wat het mannenwerk uitdraagt. 

In dit wintermagazine o.a.aandacht voor onze drie kernvragen aan Margriet van der Linden (hoofdredactrice opzij), Antoine Bodar (priester in Rome) en Jan dirk Veenstra een van de auteurs over een onderzoek en boek over jongensprostitutie. Verder 'over Oud & Nieuw', Vroeger en Nu; wat doe je er mee? De nieuwe jaarkaart 2011 is uit, Thijs was ooit de jongste (11) deelnemer bij mannenwerk, een portret van hem nu en een artikel over het verschil tussen kloktijd en psychologische tijd.

In dit najaarsmagazine aandacht voor o.a. Bright Richards en zijn voorstelling 'As I Left My Father’s House’, een terugblik op het laatste mannenweekend 'seksualiteit & Innerlijke vrijheid', een verhaal uit Tanzania van Walter van Ruitenbeek, de supportgroep een verademing, en Peter Adelaar over;Mannen komen van Mars en Vrouwen van Venus.In dit zomermagazine aandacht voor o.a. Jens van Tright over zijn kracht en bezieling, Vaderdag en 'de handen van Pa', soms vriest het en ... een verhaal van Vivan en het beeldmerk van de stichting wat stelt het eigenlijk voor?In dit vooraars magazine aandacht voor o.a. Fatima Elatik over kracht en bezieling, Martin Brans over ballans, homoseksualiteit 'een roeping!', verhalen n.a.v. het 3e Gay Soul mannenweekend, Lingham expositie in Utrecht, de man en zijn lichaam een boek van Arie & Stephan en de zomerweek van mannenwerk met extra workshops!In dit jubileummagazine aandacht voor o.a. de kracht & bezieling van Jan Andreae Nu, de kunst en de hardcore business van het mannenwerk, Tijd voor de man van Nu!, 30 jaar mannenwerk geschiedenis en het mannenwerk team van nu laat zich horen en zien.
Archief Magazine uitgave 2002-2004

Magazine digitaal NU

selectie uit magazines '09-'10

Handvest voor Compassie

Oud & Nieuw -Vroeger & Nu

Drie vragen aan Thijs

klok & psychologische tijd

Drie vragen aan Bright Richards

Een mannenverhaal uit Tanzania

Drie vragen aan Jens van Tricht

De handen van Pa

Video's

Soms vriest het en soms dooit het

Homoseksualiteit; een roeping!

Drie vragen aan Fatima Elatik

We are stardust

Vader, zonder functie

GaySoul

Drie vragen aan Jan Andreae

Relax, nothing is under control!

De hardcore business van Mannenwerk

Alles is een oproep om te functioneren

Onze man in Afrika

De kunst van het Mannenwerk

Ogen zijn blind kijk met je hart

Niets moet Alles mag!

Vaderschap & Homoseksualiteit

Mannenwerk 30 jaar geschiedenis

Tijd voor de man van NU

A Jihad for love

Het mannenweekend van Kai

Pater van Kilsdonk

Afgelopen weekend en Nu?
Teksten ter inspiratie
Trio Thijs

 

 

 

In de afgelopen jaren heeft stichting mannenwerk regelmatig een magazine (geprint) uitgegeven. Een deel hiervan is inmiddels gedigitaliseerd en hier online te lezen. We onderhouden hier een digitale versie. Behalve nieuws over onze activiteiten, schrijven collega's, deelnemers, en de vaste medewerkers regelmatig teksten in de geest van wat het mannenwerk uitdraagt. 

 

Wil je ook een bijdrage leveren, bijvoorbeeld over waar je je bezieling vandaan haalt? Stuur het op naar info@mannenwerk.nl

 

 

actueel

De supportgroepen zijn opgezet om een regelmatige vaste plek te creëren voor mannen. Een plek om contact te maken over datgene wat jij werkelijk belangrijk vindt in jouw leven, om elkaar te ontmoeten, verhalen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen.

Een weekend om je homo - bi- seksualiteit te vieren, jezelf en andere mannen te ontmoeten, om contact te maken, te genieten en elkaar te inspireren rondom het thema 'Gay Soul'. 

Deze thema workshop is voor alle mannen. (homo, hetero en biseksueel) die met meer innerlijke vrijheid en verbinding met hun seksualiteit om willen gaan.

Tijdens dit mannenweekend kun je in de eerste plaats het samenzijn gebruiken om te zijn met wat er is. Het is op zichzelf al een hele belevenis om werkelijk te zijn wie je bent en met wat er is. Zeker in het bijzijn van 15 a 20 andere mannen! Daarnaast is er een uitnodiging om stil te staan bij het thema ‘seksualiteit’ in je leven. Er is veel ruimte om in een open en veilige sfeer uit te wisselen over je gevoelens, ervaringen, verlangens, gedachten, oordelen etc. Er wordt op een zorgvuldige manier aandacht besteed aan lichaamsbewustzijn waarmee je jouw lichamelijke en emotionele gevoeligheid kan vergroten en hiermee je vermogen om te genieten.

Voor een paar dagen echt iets anders organiseert Stichting Mannenwerk weer een bijzondere Oud & Nieuw workshop voor mannen (ho, bi en hetero) op de prachtige locatie Sparrenhorst in Nunspeet.

 

In 2009 bestond het mannenwerk 30 jaar en sinds we vanaf 1995 een Stichting zijn draaien we met vrijwilligers en geheel zonder subsidie. De donateurs zijn voor onze Stichting nog steeds van levensbelang!  Daarom willen we je vragen om dit jaar (weer) donateur te worden.

We gebruiken je bijdrage om bekendheid te geven aan het mannenwerk doormiddel van internet, onze website, advertenties in kranten en tijdschriften, mailings en flyers. Hierdoor weten steeds weer nieuwe mannen de weg te vinden naar ons werk. 

Wij bieden mannen sinds 1979 een plek waar je stil kan staan bij alles wat er in je om gaat. Even buiten de 'ratrace' die de samenleving soms kan zijn. Een plek om pas op de plaats te maken, stil te staan bij wat je innerlijk beweegt, bij waar het je in je leven eigenlijk om gaat. En vervolgens weer in beweging te komen en gebruik te maken van al je mogelijkheden en met hart en ziel doen wat jou in de wereld te doen staat!

Spiritualiteit met beide benen op de grond!

Om bekendheid te blijven geven aan ons werk, om het op een goede manier te kunnen organiseren en om het laagdrempelig te kunnen houden, hebben we jouw financiële steun nog steeds, en misschien wel meer dan ooit, hard nodig.

Word voor 25 euro ook donateur van Stichting Mannenwerk en steun daarmee belangrijk werk voor mannen (en vrouwen)

Bij voorbaat onze hartelijke dank  

Voornaam 

Achternaam 

Adres
Postcode  

Plaats 

E-mail  

Ik wordt donateur van 

Stichting Mannenwerk 

 

Ik maak over op giro 

6993391 t.n.v. Stichting Mannenwerk 

Amsterdam o.v.v. donateur 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magazine 6

Mannenweekend 24 - 26 september

 

Tijdens dit mannenweekend kun je in de eerste plaats het samenzijn gebruiken om te zijn met wat er is. Het is op zich zelf al een hele belevenis om werkelijk te zijn wie je bent en met wat er is.  Zeker in het bijzijn van 15 a 20 andere mannen! Daarnaast is er een uitnodiging om stil te staan bij het thema ‘seksualiteit’ in je leven.

lees verder   

Drie vragen aan Jens van Tricht

Jens; 'Voor mannen geldt misschien wel speciaal dat ze verbondenheid met andere mannen nodig hebben. En verbondenheid met zichzelf. Van daaruit kunnen ze zich werkelijk verbinden met anderen, met vrouwen, met de wereld.' lees verder

De handen van Pa

Johan: 'Toen Martin en Hendrik als Trio Thijs besloten om dit jaar met Vaderdag een ’thema’ optreden te gaan doen leek het me een goed idee om daarvoor ook iets te maken. Het leek me spannend om een liedtekst te schrijven, een monumentje voor de honderdste geboortedag van ‘Pa’, want zo noemde ik hem altijd.'  lees verder

klik hier om de een video te zien van Trio Thijs met het lied 'De handen van Pa'

Trio Thijs op Vaderdag 2010 in KHL Amsterdam

 

Trio Thijs drinkt koffie

door Joan de Roos

“Ben je een groupie?” , vraagt een vrouw naast me. Ik zit bij een optreden van Trio Thijs in het Koffiehuis KHL in Amsterdam. Trio Thijs is de  formatie die vanaf 1995 gevoelige levensliederen zingt in de Nederlandse taal en in de sfeer van het Mannenwerk.

Nee, een groupie ben ik niet. Heb ik niet ooit een “bandje” van ze gekocht? In elk geval heb ik een CD. Die beluister ik een enkele keer als ik in the mood ben.

Ik ben nu in the mood voor een optreden. Het is zondagmiddag, Vaderdag, prachtig weer en duizenden Nederlanders zitten aan de buis gekluisterd vanwege het WK Voetbal.

Het Koffiehuis is een prima plek voor een concert van een groep als Trio Thijs. Er is een klein maar fijn publiek aanwezig om te gaan luisteren naar het programma “Vaders en zo …”.

Komt het vanwege de intieme sfeer of de prima locatie of omdat het gewoon lekker zomer is geworden? Trio Thijs is duidelijk op dreef. Het plezier straalt er vanaf het eerste lied af.

Het Trio is voor deze keer uitgebreid tot een quintet. Naast de vaste bezetting Hendrik Grashuis, Martin Brans, en Cora Kraan doen ook Thijs Heij en Ravian Arp mee.

Ik ben altijd wat beducht voor sommige songs van het Trio Thijs. Liederen in de Nederlandse taal komen directer bij me binnen dan die in andere talen. De onderwerpen die worden behandeld zitten vaak dicht op mijn huid en  er wordt soms pijnlijk gevoelig gezongen.

Dat laatste moet ik even uitleggen: de teksten van de songs van Trio Thijs gaan veelal over intieme zaken. Die worden in heel directe teksten uitgedrukt. Om een voorbeeld te geven en bij het thema van de middag te blijven: je zegt niet zomaar tegen je vader dat je van hem houdt. Weinig liederen in de wereld gaan daarover en zeker niet in teksten die dat heel direct benadrukken. Bij Trio Thijs gebeurt dat allemaal.

“Soft”, dat is een woord dat je gerust in deze context kunt gebruiken. Deze sfeer wordt regelmatig doorbroken door relativerende commentaren en vanmiddag ook door de optredens van Thijs Heij en Ravian Arp (gitaar).

Thijs Heij legt uit wie hij is en dat zijn beide vaders aanwezig zijn in de zaal (“homo’s!”, roept hij).  Voor hem kan er twee maal per jaar een Vaderdag worden gehouden.

Als hij en de rest van het trio (dat ooit naar hem is genoemd) op beide dagen optreden kom ik vast weer luisteren. Als mijn buurvrouw ook komt worden we nog eens groupies.

 Thijs Heij Solo

recensie door Rene van Hoezel op www.musicfrom.nl

thijs heij - 'oplossen schroeven'

Thijs Heij, toetsenist bij de band Belly Says, trok in de zomer van 2007 met gitaar door Frankrijk, op zoek naar inspiratie. Dat resulteerde in 2008 in de akoestische cd 'Rand Van De Afgrond'. Hij voelde echter dat hij tot meer in staat was en vanaf november 2008 was er dan ook de gedachte om een ep met 3 songs te produceren. Dat werd uiteindelijk deze cd 'Oplossen, Schroeven' met daarop maar liefst 18 nummers, opgenomen in zijn eigen woning en in samenwerking met Ravian Arp van Studio RATH in Utrecht. Naast Ravian is ook bassist Beau Ringeling te horen ter ondersteuning.

Het werk is uitgebreid, veelzijdig en soms zelfs experimenteel te noemen. Je merkt dat Thijs zijn gedachten bijna letterlijk op muziek heeft gezet. De teksten zijn Nederlandstalig en handelen over de meest uiteenlopende onderwerpen, soms persoonlijk en serieus, soms met een knipoog. Het intro is een speelse variant op het intro van Muse's album 'Absolution'. 'Meisje Lief' gaat over een vriendschap die net is beëndigd. 'Rand Van De Afgrond' gaat over vallen en opstaan in het leven. 'Knettergek' is een schitterende song over gek zijn. Het korte 'Kardinaal De Jongweg 05-10-09' wekt de indruk dat daar een ongeluk is gebeurd. Ook 'Verlossing' is een prachtig nummer, zowel qua tekst als muziek. Experimentele screamnoise krijg je te horen in het 25 seconden durende 'M-2'. 'Ik Wil Niet Naar Huis' gevolgd door "want er staat nog afwas thuis" en een digitaal op hol geslagen kinderkoor is een voorbeeld van Heij's creativiteit, waarvan we de humor best inzien.

'Oplossen, Schroeven' is een speels album en in die opzet is het ook zeker geslaagd te noemen. Veel gitaarwerk met heldere teksten door Thijs zelf geschreven en gezongen. Diverse invloeden zoals rock, blues maar ook cabaret komen aan je voorbij. Heij laat merken dat hij als singer/songwriter ook over de nodige talenten beschikt. De songs voelen hier en daar ook erg persoonlijk aan, alsof hij iets van zich heeft af willen schrijven. Thijs Heij vindt het belangrijk dat zijn muziek wordt gehoord en geeft het complete album op zijn website gratis weg als download. Inmiddels is hij met zijn band aan een nieuw project bezig, wat in het najaar van 2010 wordt verwacht.

aantal tracks: 18
speelduur: 53:44 minuten

 je kunt de hele cd downloaden op www.thijsheij.nl.

“SOMS VRIEST HET EN SOMS IS ER DOOI”  

Dat was het antwoord dat ik aan een neef gaf op zijn vraag: “Hoe gaat het met je nu je met pensioen bent?”. Met dat antwoord bedoelde ik dat de ene dag soms eindeloos lang lijkt te duren en de andere omvliegt. Het was en is nog steeds experimenteren en bij mijzelf aftasten waarbij ik mij het beste voel. lees verder

   

Vivan mell

Het beeldmerk van Stichting Mannenwerk is van een man die uitkijkt over een zee van ruimte. De figuur herhaalt zich als een spiegelbeeld maar staat ook symbool voor het kleine jongetje wat deze volwassen man geweest is, (en soms nog steeds). De drie sterren staan voor zijn binnen en buitenwereld.

lees hier verder

 

 

 

De medewerkers

van Stichting Mannenwerk schrijven met regelmaat in de geest van het mannenwerk.

 

 

Robbert Overmeer

Robbert Overmeer

 

 

Johan van Breukelen

Johan van Breukelen

 

 

Vivan Mell

Vivan Mell

 

Martin Brans

Martin Brans

 

Hendrik Grashuis

Hendrik Grashuis

 

Walter van Ruitenbeek

Walter van Ruitenbeek

 

Walter van Ruitenbeek

Edgard Geurink

 

 

In dit wintermagazine aandacht voor o.a. Oud & Nieuw, Vroeger en Nu; wat doe je er mee? Thijs was ooit de jongste (11) deelnemer bij mannenwerk, een portret van hem nu. Verder een artikel over tijd, het verschil tussen kloktijd en psychologische tijd.

mannenwerk najaar 2010 magazine met o.a. Bright Richards, leiders contactdag 10-10-10, supportgroep een verademing!

mannenwerk zomer 2010 magazine met o.a. Jens van Tricht, recencie trio thijs door Joan de Roos, de handen van Pa een liefdeslied. Een verhaal van Vivan en info over de workshop seksualiteit en innerlijke vrijheid.

Mannenwerk voorjaar 2010 magazine met o.a. interview Fatima Elatik, nieuwe verhalen van Martin Brans, Vivan Mell en Johan van Breukelen, ervaringsverhalen n.a.v. de Gaysoul workshop van o.a .Stan en Jan en meer nieuws over activiteiten van Stichting Mannenwerk

mannenwerk jubileum magazine 2009 met o.a. Jan Andreae, de hardcore business van het mannenwerk, de kunst van het mannenwerk, 30 jaar mannenwerk, en nog veel meer!

 

 

 
2011 © Stichting Mannenwerk