Gratis kaart ontvangen

Home Stichting Mannenwerk, bestuur, medewerkers, geschiedenis Agenda 2010 met info over meerdaaagse workshops en avondsupportgroepen Nieuwsbrief, het laatste nieuws van Stichting Mannenwerk Magazine met actuele verhalen Mannenlinks, webadressen voor de man van NU! Contact met Stichting Mannenwerk   Home Search Contact Us
Archief Magazine uitgave 2002-2004 / 1 2 3 4 5Magazine digitaal NU
 

Magazine  

Najaar 2010

Drie vragen aan Jens van Tricht

De handen van Pa

Handvest voor Compassie

Video's

Soms vriest het en soms dooit het

Homoseksualiteit; een roeping!

Drie vragen aan Fatima Elatik

We are stardust

Vader, zonder functie

GaySoul

Drie vragen aan Jan Andreae

Relax, nothing is under control!

De hardcore business van Mannenwerk

Alles is een oproep om te functioneren

Onze man in Afrika

De kunst van het Mannenwerk

Ogen zijn blind kijk met je hart

Niets moet Alles mag!

Vaderschap & Homoseksualiteit

Mannenwerk 30 jaar geschiedenis

Tijd voor de man van NU

A Jihad for love

Het mannenweekend van Kai

Pater van Kilsdonk

Afgelopen weekend en Nu?
Teksten ter inspiratie
Trio Thijs

 

In de afgelopen jaren heeft stichting mannenwerk regelmatig een magazine (geprint) uitgegeven. Een deel hiervan is inmiddels gedigitaliseerd en hier online te lezen. We onderhouden hier een digitale versie. Behalve nieuws over onze activiteiten, schrijven collega's, deelnemers, en de vaste medewerkers regelmatig teksten in de geest van wat het mannenwerk uitdraagt. 

 

Wil je ook een bijdrage leveren, bijvoorbeeld over waar je je bezieling vandaan haalt? Stuur het op naar info@mannenwerk.nl

 

 

actueel

De supportgroepen zijn opgezet om een regelmatige vaste plek te creëren voor mannen. Een plek om contact te maken over datgene wat jij werkelijk belangrijk vindt in jouw leven, om elkaar te ontmoeten,  verhalen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen.

Een weekend om je homo - bi- seksualiteit te vieren, jezelf en andere mannen te ontmoeten, om contact te maken, te genieten en elkaar te inspireren rondom het thema 'Gay Soul'. 

Deze thema workshop is voor alle mannen. (homo, hetero en biseksueel) die met meer innerlijke vrijheid en verbinding met hun seksualiteit om willen gaan.

Tijdens dit mannenweekend kun je in de eerste plaats het samenzijn gebruiken om te zijn met wat er is. Het is op zichzelf al een hele belevenis om werkelijk te zijn wie je bent en met wat er is.  Zeker in het bijzijn van  15 a 20 andere mannen! Daarnaast is er een uitnodiging om stil te staan bij het thema ‘seksualiteit’ in je leven.  Er is veel ruimte om in een open en veilige sfeer uit te wisselen over je gevoelens, ervaringen, verlangens, gedachten, oordelen etc. Er wordt op een zorgvuldige manier aandacht besteed aan lichaamsbewustzijn waarmee je jouw lichamelijke en emotionele gevoeligheid kan vergroten en hiermee je vermogen om te genieten.

Voor een paar dagen echt iets anders organiseert Stichting Mannenwerk weer een bijzondere Oud & Nieuw workshop voor mannen (ho, bi en hetero) op de prachtige locatie Sparrenhorst in Nunspeet.

 

In 2009 bestond het mannenwerk 30 jaar en sinds we vanaf 1995 een Stichting zijn draaien we met vrijwilligers en geheel zonder subsidie. De donateurs zijn voor onze Stichting nog steeds van levensbelang!  Daarom willen we je vragen om dit jaar (weer) donateur te worden.

We gebruiken je bijdrage om bekendheid te geven aan het mannenwerk doormiddel van internet, onze website, advertenties in kranten en tijdschriften, mailings en flyers. Hierdoor weten steeds weer nieuwe mannen de weg te vinden naar ons werk. 

Wij bieden mannen sinds 1979 een plek waar je stil kan staan bij alles wat er in je om gaat. Even buiten de 'ratrace' die de samenleving soms kan zijn. Een plek om pas op de plaats te maken, stil te staan bij wat je innerlijk beweegt, bij waar het je in je leven eigenlijk om gaat. En vervolgens weer in beweging te komen en gebruik te maken van al je mogelijkheden en met hart en ziel doen wat jou in de wereld te doen staat!

Spiritualiteit met beide benen op de grond!

Om bekendheid te blijven geven aan ons werk, om het op een goede manier te kunnen organiseren en om het laagdrempelig te kunnen houden, hebben we jouw financiële steun nog steeds, en misschien wel meer dan ooit, hard nodig.

Word voor 25 euro ook donateur van Stichting Mannenwerk en steun daarmee belangrijk werk voor mannen (en vrouwen)

Bij voorbaat onze hartelijke dank  

Voornaam 

Achternaam 

Adres
Postcode  

Plaats 

E-mail  

Ik wordt donateur van 

Stichting Mannenwerk 

 

Ik maak over op giro 

6993391 t.n.v. Stichting Mannenwerk 

Amsterdam o.v.v. donateur 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

Magazine 6 Herfst 2010

Ontroering & Inspiratie!

Door Hendrik Grashuis

Als Stichting Mannenwerk waren we kort geleden uitgenodigd voor een try-out van de voorstelling. ‘As I Left My Father’s House’. Wij vonden het een prachtige voorstelling. Een aanrader voor iedereen die zich wil laten raken en inspireren door menselijke verhalen over lijden, worstelen, en zoeken naar kracht en licht.

Uit de aankondiging;

‘As I Left My Father’s House’ is een hartverscheurend vluchtverhaal dat op waarheid is gebaseerd. Het resoneert met de vluchtverhalen van vele migranten maar is tegelijkertijd gebaseerd op de vluchtverhalen van de aartsvaders van de drie religies van het boek. Ook zij verlieten hun land door vijandigheid, agressie, armoede of oorlog en gingen een onbekende weg op vol onzekerheid en gevaar. In dit theaterexperiment worden een niet-westerse manier van vertellen gegoten in een westers theatrale context. 

Teksten geďnspireerd op de bijbel, de koran en de tenach lopen samen op  met persoonlijke geschiedenissen en overwegingen, en wel zo dat niemand meteen weet uit welke bronnen wordt geput. De gevaren op de vluchtweg/een hidjra en de pijn van verlies komen aan de orde , evenals de onbekendheid in het vreemde landschap en het gevaar vlak om de hoek. De eenzaamheid, van het niet weten waarheen de volgende stap gezet moet worden, zijn thema’s, maar aan de andere kant zijn er de nieuwe vergezichten, het begin van vernieuwing en de kracht van Liefde. Onderwerpen waar bijna alle mensen een keer in hun leven tegen aanlopen, leuk of niet.’

Ook al heb je geen enkele affiniteit met religie, of op zijn minst niet met geďnstitutionaliseerde vormen ervan, kun je je zo met de verhalen mee laten nemen. In de onderstroom gaat het natuurlijk helemaal niet over ‘anderen’ in ‘verre’ landen met ‘vreemde’ culturen.. Het gaat in wezen over diepmenselijke ervaringen van alle tijden en streken. Zoals we dat in het mannenwerk ook iedere keer weer mee mogen maken.

Wat mij speciaal raakte was dat de verhalen over pijn, wanhoop, worstelingen en opoffering   werden vertolkt door mannen. In teveel situaties in de wereld zijn mannen juist dragers van geweld en veroorzakers van menselijk lijden. Ik vond het ontroerend om te zien hoe de mannen in deze voorstelling met alle macht en liefde hun kinderen, zusjes, broertjes, vrouwen proberen te beschermen. Indrukwekkend ook hoe ze regelmatig letterlijk door de knieën gaan om kracht te putten uit de oude bronnen, die in ons allemaal aanwezig zijn. Ik zie deze beweging naar het diepste en tegelijkertijd allerhoogste niet vaak terug in theater, film en andere kunstzinnige uitdrukkingsmiddelen.

We zijn heel benieuwd hoe deze voorstelling in Nederland ontvangen gaat worden. Zou de tijd langzamerhand rijp worden om angst , wanhoop, cynisme en onverschilligheid te overstijgen en het wonder van de eenheid van alle leven te ervaren en te eren?

Na afloop spraken we met de bedenker van, en een van de acteurs in deze voorstelling:   Bright Richards uit Nigeria. We besloten hem voor ons magazine de 3 vragen te stellen die Stichting Mannenwerk vaker stelt aan allerlei mensen in de samenleving uit de wereld van politiek, kunst en religie;

Drie vragen aan Bright Richards

Waar haal jij de kracht en bezieling vandaan voor het dagelijks leven?  

Bright: ‘Uit de liefde die mij omringt. liefde voor mijn vrouw, liefde voor mijn kinderen, liefde voor de mensen om mij heen. Maar ook uit het goddelijke. Het goddelijke uit de mens.’

Wat hebben mannen volgens jou in deze tijd nodig?

Bright: ‘Het bewustzijn wat volledige overgave inhoudt. Dit houdt voor mij in verantwoordelijkheid en keuze. En natuurlijk gepassioneerd leven!’

Wat staat je als man in deze wereld te doen?

Bright: ‘Voor mij gaat het erom om mensen in hun kracht te zetten. Om de schoonheid en de kracht die ze in zich dragen opnieuw te laten ervaren. Door omstandigheden kunnen we soms vergeten dat we mooi en krachtig zijn.’

Op 2 september zal in de Antoniuskerk in Utrecht de premičre te zien zijn van het toneelstuk ‘As I Left My Father’s House’. Daarna zal het stuk op minstens enkele tientallen andere locaties te zien zijn. Onderaan deze tekst vindt je de voorlopige speeldata voor de komende maanden.

Speeldata ‘As I Left My Father’s House’ september-december 2010
25 augustus, 18.00 uur: Triomphatorkerk, Marco Pololaan 187 in Utrecht (try-out)
27 augustus, 18.00 uur: Poldermoskee, Jacq. Veltmanstraat 465 in Amsterdam (try-out)
29 augustus, 18.00 uur: Fatih moskee, Rosengracht 150 in Amsterdam (try-out)
30 augustus, 18.00 uur: Pnielkerk, Lessinglaan 33 in Utrecht (try-out)
2 september, 18.00 uur: Antoniuskerk, Kanaalstraat 200 in Utrecht (premičre)
7 september: Marine, Amsterdam (alleen op uitnodiging!)
12 september, 16.00 uur: Raphaëlkerk, Lichtenbergdreef 4, Utrecht
21 september: De Kamers, Amersfoort (alleen op uitnodiging!)
23 september, 19.30 uur: Vredeskerk, Pijnackerstraat 11, Amsterdam
24 september: Marcuskerk, Utrecht
26 september, 11.00 uur: Janskerk, Janskerkhof 26, Utrecht
6 oktober: Kloostertuin, Rotterdam
9 oktober: COS, Nijmegen
14 november: Synagoge, Utrecht (alleen op uitnodiging!)
15 november: Kath. kerk, Tilburg
18 november: Ontmoetingskerk, Nijmegen
29 november: Stadschouwburg, Rotterdam 
8 december: Islam en Dialoog, Rotterdam

Binnenkort worden nieuwe optredens toegevoegd. kijk voor actuele informatie op http://asileftmyfathershouse.wordpress.com/  

 

meer video

 

 

 

mannenwerk najaar 2010 magazine met o.a. Bright Richards, leiders contactdag 10-10-10, supportgroep een verademing!

mannenwerk zomer 2010 magazine met o.a. Jens van Tricht, recencie trio thijs door Joan de Roos, de handen van Pa een liefdeslied. Een verhaal van Vivan en info over de workshop seksualiteit en innerlijke vrijheid.

Mannenwerk voorjaar 2010 magazine met o.a. interview Fatima Elatik, nieuwe verhalen van Martin Brans, Vivan Mell en Johan van Breukelen, ervaringsverhalen n.a.v. de Gaysoul workshop van o.a .Stan en Jan en meer nieuws over activiteiten van Stichting Mannenwerk

mannenwerk jubileum magazine 2009 met o.a. Jan Andreae, de hardcore business van het mannenwerk, de kunst van het mannenwerk, 30 jaar mannenwerk, en nog veel meer!

De medewerkers

van Stichting Mannenwerk schrijven met regelmaat in de geest van het mannenwerk.

 

 

Robbert Overmeer

Robbert Overmeer

 

 

Johan van Breukelen

Johan van Breukelen

 

 

Vivan Mell

Vivan Mell

 

Martin Brans

Martin Brans

 

Hendrik Grashuis

Hendrik Grashuis

 

Walter van Ruitenbeek

Edgard Geurink

 

Onze man in Afrika

Walter van Ruitenbeek

Walter van Ruitenbeek

 

 

 
2010 © Stichting Mannenwerk