Home Stichting Mannenwerk, bestuur, medewerkers, geschiedenis Agenda 2010 met info over meerdaaagse workshops en avondsupportgroepen Nieuwsbrief, het laatste nieuws van Stichting Mannenwerk Magazine met actuele verhalen Mannenlinks, webadressen voor de man van NU! Contact met Stichting Mannenwerk   Home Search Contact Us
 
Bijdragen o.a. van Jan Andreae, Trudes Hoenders, ervaringen van deelnemers aan de mannenwerk workshops en een interview met de voorzitter Hendrik Grashuis door Leander tijdhofGeďnspireerd door een bijzondere en goedbezochte workshop in september over ‘ seksualiteit en innerlijke vrijheid’ besteden we in dit nummer veel aandacht aan dit thema. We zijn blij dat we weer een aantal mannen bereid hebben gevonden om hun gedachten en ervaringen te delen over dit ingewikkelde onderwerp dat met alle levensthema’s verbonden is. Frans Vosman zegt in het interview met Vivan terecht dat het een hele kunst is om voor je seksualiteitsbeleving passende woorden te vinden. We proberen in deze uitgave weer iets meer zicht te krijgen over de mogelijkheden, bezieling, kracht en bezinning n.a.v. dit onderwerp.Met o.a. een interview met Hugo van win, Mannenwerk doet aan leiderschapstrainingen, kunst en meer.De ontmoeting met galeriehouder Johnny ten Theije was een mooie aanleiding om hem te vragen naar zijn verhaal over zijn bezieling en zijn passie voor en zijn kijk op schoonheid. Vivan Mell ging bij hem op bezoek.In samenwerking met Robbert Overmeer hebben we de in dit voorjaar gehouden enquęte uitgewerkt en de belangrijkste uitkomsten zijn in dit magazine te vinden. Verder een overzicht van de activiteiten die we gepand hebben voor 2004. Het jubileumjaar van het Mannenwerk. Een feestelijk aanbod is het geworden met o.a. in maart een weekend in De Glind en 2 avonden in Centrum de Roos in Amsterdam over bezinning en ondersteuning met als titel ‘persoonlijk leiderschap’. Deze workshop gaat over dromen, verlangens, angsten, succes en falen en wordt geleid door Eric den Heijer . In dit magazine kan je alvast lezen over zijn enthousiasme om deze workshop te leiden.  Jubileum nummer met bijdragen van Rob Tielman, Jan Andreae, Eric den Heijer, Lauk Woltering, Jotika Hermsen, Omar Nahas, Ali B, Vincent Duindam, Jan Rot, Pater van Kilsdonk, Rudolf Hunnink, Bob Fosko, Anja Meulenbelt, Johannes Daniel Heinzerling, Lars Mokveld, Henk Hannsen, Gijs Portengen, Ingeborg Bosch, Jan Willem den Boeft, Peter van Rooijen, Bram van Splunteren, Margot Klompmaker.

In het mannenwerk magazine aandacht voor bemoediging, kracht, inspiratie en bezieling.

Behalve nieuws over onze activiteiten, schrijven gasten, collega's, deelnemers, en de vaste medewerkers regelmatig teksten in de geest van wat het mannenwerk uitdraagt. 

In dit wintermagazine o.a.aandacht voor onze drie kernvragen aan Margriet van der Linden (hoofdredactrice opzij), Antoine Bodar (priester in Rome) en Jan dirk Veenstra een van de auteurs over een onderzoek en boek over jongensprostitutie. Verder 'over Oud & Nieuw', Vroeger en Nu; wat doe je er mee? De nieuwe jaarkaart 2011 is uit, Thijs was ooit de jongste (11) deelnemer bij mannenwerk, een portret van hem nu en een artikel over het verschil tussen kloktijd en psychologische tijd.

In dit najaarsmagazine aandacht voor o.a. Bright Richards en zijn voorstelling 'As I Left My Father’s House’, een terugblik op het laatste mannenweekend 'seksualiteit & Innerlijke vrijheid', een verhaal uit Tanzania van Walter van Ruitenbeek, de supportgroep een verademing, en Peter Adelaar over;Mannen komen van Mars en Vrouwen van Venus.In dit zomermagazine aandacht voor o.a. Jens van Tright over zijn kracht en bezieling, Vaderdag en 'de handen van Pa', soms vriest het en ... een verhaal van Vivan en het beeldmerk van de stichting wat stelt het eigenlijk voor?In dit vooraars magazine aandacht voor o.a. Fatima Elatik over kracht en bezieling, Martin Brans over ballans, homoseksualiteit 'een roeping!', verhalen n.a.v. het 3e Gay Soul mannenweekend, Lingham expositie in Utrecht, de man en zijn lichaam een boek van Arie & Stephan en de zomerweek van mannenwerk met extra workshops!In dit jubileummagazine aandacht voor o.a. de kracht & bezieling van Jan Andreae Nu, de kunst en de hardcore business van het mannenwerk, Tijd voor de man van Nu!, 30 jaar mannenwerk geschiedenis en het mannenwerk team van nu laat zich horen en zien.
Archief Magazine uitgave 2002-2004

Magazine digitaal NU

Tussen 2002 en 2004 heeft stichting mannenwerk een magazine uitgegeven. Een deel hiervan wordt gedigitaliseerd en is binnenkort hier online te lezen. 

Het jubileumnummer (nr.5) is nog steeds in gedrukte versie verkrijgbaar. 

Inmiddels hebben we hier een digitaal magazine gestart.

selectie uit magazines '09-'10

Handvest voor Compassie

Oud & Nieuw -Vroeger & Nu

Drie vragen aan Thijs

klok & psychologische tijd

Drie vragen aan Bright Richards

Een mannenverhaal uit Tanzania

Drie vragen aan Jens van Tricht

De handen van Pa

Video's

Soms vriest het en soms dooit het

Homoseksualiteit; een roeping!

Drie vragen aan Fatima Elatik

We are stardust

Vader, zonder functie

GaySoul

Drie vragen aan Jan Andreae

Relax, nothing is under control!

De hardcore business van Mannenwerk

Alles is een oproep om te functioneren

Onze man in Afrika

De kunst van het Mannenwerk

Ogen zijn blind kijk met je hart

Niets moet Alles mag!

Vaderschap & Homoseksualiteit

Mannenwerk 30 jaar geschiedenis

Tijd voor de man van NU

A Jihad for love

Het mannenweekend van Kai

Pater van Kilsdonk

Afgelopen weekend en Nu?
Teksten ter inspiratie
Trio Thijs

 

 

 


Mailinglist

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten. Vul dan hier je naam en mail adres in. 

 

 

  

in uit

      

 

Magazine 6 

Stichting Mannenwerk support Sharing Worlds

benefietfeest 11-10-200 in Desmet Amsterdam

 

 

Vanaf 11 november 2008 is Walter van Ruitenbeek, samen met zijn vriend Lars Mokveld, voor 2 jaar gaan wonen en werken in Tanzania. 

Walter is al sinds 1991 als medebegeleider betrokken bij Stichting Mannenwerk en sinds 2000 workshopleider en vaste trainer bij het Mannenwerk. Nu gaat hij zich via Stichting Sharing Worlds inzetten voor mannen en vrouwen in Tanzania.

Sharing Worlds zet zich in voor het terugdringen van Hiv/Aids en armoede in Tanzania, door het bieden van ondersteuning aan lokale groepen die daartoe hun uiterste best doen. De Stichting ondersteunt onder andere een homogroep in Dar es Salaam, weeskinderen en mensen met Hiv en Aids.

Stichting Mannenwerk voelt zich zeer betrokken bij dit werk van Walter en Lars in Tanzania en is dan ook vriend (Rafiki) geworden van het project en heeft zich op die manier verbonden met het hart van Tanzania. Middels deze brief willen we ook jou oproepen om donateur (Ndugu) te worden van dit bijzondere project en daarmee het werk van Walter en Lars in Tanzania te ondersteunen.

Ik hoop dat je Ndugu (donateur) of Rafiki (vriend) wilt worden, en/of dat je wilt kijken of sponsoring van dit project via het bedrijf waar je werkt mogelijk is. In dat laatste geval stuurt Sharing Worlds je graag nadere informatie over dit project toe.

Met vriendelijke groet,

Hendrik Grashuis

Voorzitter Stichting Mannenwerk

 

meer info op

www.sharingworlds.nl

 

Nieuwsbrief december

Beste supporter en/of geďnteresseerde van het UMEAJI project van Sharing Worlds,

met trots presenteren we u onze eerste E-habari (E-newsletter).

We willen u vanaf nu maandelijks op deze manier op de hoogte houden van de voortgang van dit project. In de linker kolom zullen we u wat Swahili (de nationale taal in Tanzania) ‘leren’ met daarbij elke maand een ander Tanzaniaans spreekwoord. In de rechterkolom kunt u wat persoonlijkere wetenswaardigheden over ons vinden. In de kolom hieronder zullen we u informeren over zaken die de kern van het UMEAJI project en het werk van Sharing Worlds raken.

We zullen zo spoedig mogelijk ook regelmatig informatie op de website plaatsen waaronder een blog (soort dagboek), filmpjes en veel foto’s.

Wij hopen dat u veel plezier zult beleven aan deze E-habari en dat u zich zo kunt verbinden met ons, ons werk hier en vooral met de mensen van Tanzania.

Kwa herini (tot de volgende keer allen),

Lars en Walter

lees hier verder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In dit wintermagazine aandacht voor o.a. Oud & Nieuw, Vroeger en Nu; wat doe je er mee? Thijs was ooit de jongste (11) deelnemer bij mannenwerk, een portret van hem nu. Verder een artikel over tijd, het verschil tussen kloktijd en psychologische tijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
2011 © Stichting Mannenwerk