VOORJAARSWORKSHOP

Start: vrijdag 20 april 2018 20 uur
Slot:   zondag 22 april 2018  16 uur

 

 

lelie (2) met achtergrond 2Als er tekenen van de lente zijn, van nieuw leven, te zien en te voelen is er elk jaar de voorjaarsworkshop. Meestal vindt die plaats in De Glind . Van harte willen we je uitnodigen om er bij te zijn!

De workshop zal in het teken staan van persoonlijk leiderschap, hoe leid jij je eigen leven. Waar gaat het jou werkelijk om in jouw leven en doe je dan ook werkelijk waar het jou om gaat? Wat valt er te vieren en wat moet er hoog nodig veranderen? Wie ben je en wie wil je zijn? Welke verandering of beweging is noodzakelijk in jouw leven en hoe ga jij dat vormgeven?

Het is mijn persoonlijke uitdaging voor deze workshop, en ook uitnodiging aan iedere man die deelneemt, om een en ander op scherp te zetten. Wat is er nodig en wat moet je doen om de kwaliteit van je leven drastisch te verbeteren? ‘Alles is in beweging, tenzij je het tegenhoudt.’ Ik wil met jou kijken waar jij de beweging tegenhoudt en hoe je weer in beweging kan komen.
Dit vanzelfsprekend binnen de ruimte, aandacht en liefde die kenmerkend zijn voor het mannenwerk. Ik gebruik die kenmerken dus om met een scherpe, kritische blik te kijken en feedback te geven. We gebruiken de ruimte, aandacht en liefde dus om weer (meer) in beweging te komen.

En dat alles samen met een twintigtal inspirerende mannen, die net als jij een bezield en levendig leven willen leiden (en dat waarschijnlijk op onderdelen al doen). Mannen die een spiegel voor je kunnen zijn, omdat het niet altijd eenvoudig is om echt jezelf te kunnen zien. Wat dient zich in mijn leven aan? Wat komt er op mijn weg? We hebben het meestal niet voor het kiezen wat er komt, maar er is altijd een mate van vrijheid, maar ook noodzaak, om te kiezen hoe je er mee om wilt gaan.
Ook deze workshop nodig ik je uit om zoveel mogelijk van je aandacht en aanwezigheid op het huidige moment te richten: Daar gebeurt alles! Daar voltrekt zich het leven!

Ik heet je van harte welkom met alles wat er is!
Namens het team van Stichting Mannenwerk,
Walter van Ruitenbeek

 

                                                                                                   lelie                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Praktische info voorjaarsworkshop (3 dagen)

  • start vrijdag 20 april 2018 20 uur
  • einde zondag 22 april 2018 16 uur
  • aantal deelnemers: minimaal 15 / maximaal 25 deelnemers
 • kosten
  (Incl. overnachtingen, maaltijden, koffie en thee) ……€ 250,-
 • accommodatie op basis van tweepersoonskamers.
  Reservering van éénpersoonskamer……………………. € 25,- extra
 • wijze van betaling
  Door storting op ING gironummer: NL56 INGB 0006 9933 91
  t.n.v. Stichting Mannenwerk, Amsterdam
  o.v.v. Lenteworkshop 2017
 • aanmelden via het formulier op het tabblad aanmelden
 • annulering: zie het tabblad annuleringsregeling
  (denk evt. aan een annuleringsverzekering!)
 • bevestiging uiterlijk de week voor aanvang van dit mannenweekend ontvang je een schriftelijke bevestiging van je aanmelding en een routebeschrijving
 • informatie
  Secretariaat Stichting Mannenwerk
  Telefoon: 020 68 93 750
 

 

 

Hoe ziet het programma er uit?

We maken tijdens dit mannenweekend gebruik van verschillende werkvormen in grote en kleine groepen en in tweetallen.

Grote groep; Dit zijn bijeenkomsten met alle deelnemers. Daarin is aandacht voor uitwisseling van persoonlijke verhalen, theoretische informatie en lichaamsgerichte oefeningen.

Kleine groepen; Om leiding te nemen in je eigen leven is het belangrijk om naar jezelf te kunnen kijken. In kleine groepen met een veilige sfeer kun je meer inzicht creëeren in jezelf.

Tweetallen; Dit zijn korte persoonlijke ontmoetingen tijdens de grote groep. Momenten van aandacht en intimiteit.

Lichaamsbewustzijn; Door het hele programma heen wordt regelmatig aandacht besteed aan lichaamsbewustzijn waarmee je jouw lichamelijke en emotionele gevoeligheid kunt vergroten, en hiermee je vermogen om te genieten.

Feestelijke avond; Een feestelijke zaterdagavond met persoonlijke optredens, theater, zang, dans en poëzie. Je wordt uitgenodigd om een bijdrage te leveren voor deze feestelijke avond. Je kunt natuurlijk ook besluiten om er als toeschouwer van te genieten!

 

 

 

Deze workshop zal geleid worden door Walter van Ruitenbeek in nauwe samenwerking met het mannenwerk team.


Walter van Ruitenbeek (1966). In Amsterdam had hij zijn eigen praktijk voor training, coaching en therapie. Van 2008 t/m 2010 werkte hij in Afrika voor Stichting Sharing Worlds die zich inzet voor de bestrijding van armoede en aids in Tanzania. Walter is sinds 1991 als medebegeleider betrokken bij het Mannenwerk. In 1995 was hij een van de medeoprichters van de Stichting en was onder meer penningmeester. Van 2000 tot 2006 was hij workshopleider.  In 2011 kwam Walter weer actief terug bij het team.

De organisatie van het mannenwerk draait al van af het begin in 1979 voor het grootste deel op vrijwilligers. Door de inzet van al deze mannen bestaat het mannenwerk nog steeds. Alles bij elkaar hebben hebben zich zo’n 30 a 40 mannen in al die jaren voor kortere en langere tijd actief bezig gehouden binnen de organisatie. In de loop van de jaren zijn er mannen weggegaan van wie velen hun eigen weg zijn gegaan met ‘mannenwerk’.

Wat het werken bij Stichting Mannenwerk bijzonder maakt is dat iedereen, ongeacht de positie die hij inneemt, altijd ook deelnemer is bij de workshops en supportgroepen. Je bent altijd halverwege je eigen proces!

 

De Glind (nabij Amersfoort)
Conferentiecentrum De Glind, Postweg 65, 3494 MK, De Glind

De Glind (bij Amersfoort)Stichting Mannenwerk organiseert haar reguliere workshops in De Glind, vlakbij Amersfoort.

Conferentiecentrum De Glind is een sfeervolle drie sterren groepsaccommodatie in het
Jeugddorp De Glind, gemeente Barneveld.

De Glind ligt midden in het zeer gevarieerde overgangsgebied tussen de Gelderse Vallei,
Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe, net op de grens van Utrecht en Gelderland.

In De Glind verblijf je in eenvoudige 2-persoonskamers. Op aanvraag zijn 1-persoons- kamers beschikbaar. Alle maaltijden, koffie, thee en koekjes worden voor je verzorgd en zijn bij de workshop prijs inbegrepen.
Rondom De Glind is volop buitenruimte aanwezig. Een grote tuin en eigen sportvelden. ‘s Winters is er vlakbij een schaatsbaan en zomers kan er o.a. gezwommen worden. De landelijke, bosrijke omgeving nodigt uit om tussen de programmaonderdelen van de workshop door een wandeling te maken.


Grotere kaart weergeven

 

Aanmeldingsformulier

Ons aanmeldformulier doet het niet meer. Mocht je je al eerder aangemeld hebben maar nog geen bevestiging ontvangen, neem even contact met ons op per mail vivan@mannenwerk.nl 

Om verwarring te voorkomen hebben we het aanmeldingsformulier weggehaald en vragen we je een mailtje te sturen naar vivan@mannenwerk.nl met je aanmelding. Zet in dit mailtje de volgende gegevens:

Voor en achternaam:
Adres:
Postcode:
Plaats:
Leeftijd:
Telefoonnummer:
E-mail:
Ik schrijf me bij deze in voor  lenteworkshop: Ja/Nee
Ik betaal € 250,- (voor de workshop): Ja/Nee
Ik wil graag 1 persoonskamer (€ 25,- toeslag): Ja/Nee
Eventuele bijzonderheden / (bijv. dieet) wensen vermelden:
Hoe heb je Mannenwerk leren kennen? Facebook / Google / Advertentie Roze filmdagen / Doorverwijzing / Via Via / Website mannenwerk / Anders, nl:_______

 

 • Bij annulering tussen 2 weken en 1 maand voor de begindatum van de workshop wordt 75% van de prijs in rekening gebracht
 • Bij annulering binnen 2 weken voor de begindatum of het voortijdig verlaten van de workshop wordt 100% van de prijs in rekening gebracht.

Denk evt. aan een annuleringsverzekering, bijv. bij de ING bank

Naast het opsturen van het aanmeldingsformulier, geldt ook betaling als definitieve aanmelding.