Home Stichting Mannenwerk, bestuur, medewerkers, geschiedenis Agenda 2013 met info over meerdaaagse workshops en avondsupportgroepen Nieuwsbrief, het laatste nieuws van Stichting Mannenwerk Magazine met actuele verhalen Mannenlinks, webadressen voor de man van NU! Contact met Stichting Mannenwerk    

extra lang mannenweekend inclusief feest en verblijf in een top locatie! 

aanvang donderdagavond 29 december 2011 om 20.00 uur einde zondag 1 januari 2012 rond 15.00 uur

 

Oud en Nieuw 2011-2012

Bezinning, contact, verdieping, inspiratie en plezier!

 

Voor een paar dagen echt iets anders organiseert Stichting Mannenwerk weer een extra lang en feestelijke Oud & Nieuw weekend voor mannen (ho, bi, trans en hetero) op de prachtige locatie Sparrenhorst in Nunspeet.

 

 

info

praktische info
programma
workshopleider
locatie
annuleringsregeling

RESERVEREN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terugblikken op

29 december '09 - 1 januari '10

4 daagse Mannenworkshop

Oud en Nieuw 2009-2010

Bezinning, contact, verdieping, inspiratie en plezier!  

 

Oud & Nieuw 2009-2010

Vier dagen met 22 mannen Oud & Nieuw gevierd door met liefde, ruimte en aandacht stil te staan bij hoe het Hier en Nu is. 22 mannen in leeftijd van 37 tot 71 jaar, samen 1886 jaar aan wijsheid en ervaring. We hebben kringen gevormd waarin we ons hebben geopend. We hebben vensters gemaakt met zicht op onze binnen en buitenwereld. Door ons iedere keer weer opnieuw uit te spreken, in de grote groep, in de kleine groepen, in tweetallen en in de wandelgangen. We hebben meteen maar bij aanvang onze diepste verlangens zichtbaar gemaakt door dit groot op de muur te schrijven. 

De volgende dag hebben we daar ons ‘kind’ bijgehaald d.m.v. een jeugdfoto. In de 4 dagen ontstonden prachtige creaties rondom het verlangen, waarbij ook de andere kant, onze schaduw,  het pijnlijke uit ons verleden soms ook zichtbaar werd.  We hebben elkaar rond het vuur verhalen verteld vanuit onze bezieling, onze inspiratie en onze hartstochten. Daarnaast hebben we bewogen, gezongen, gedanst en met bewustzijn geademd. Op oudejaarsavond met elkaar een prachtig programma gemaakt waarin we onszelf en de ander verrast hebben met onze oorspronkelijkheid en creativiteit.

Johan van Breukelen

workshopleider

 

 

verslag van erik

OUD-EN-NIEUW WORKSHOP 2009-2010

Stichting Mannenwerk

De annonce in NRC-Handelsblad maakte mij nieuwsgierig. Ik had niet eerder van de stichting gehoord en nam een kijkje op hun website. Daar las ik het verslag van een deelnemer aan de workshop 2008-2009 en dat sprak mij wel aan. Tegelijk vond ik het ook wel eng om met een stuk of twintig wildvreemde mannen, waarschijnlijk allemaal jonger dan ik, vier dagen in openhartigheid door te brengen. Een telefoongesprek met een van de teamleden trok mij over de streep. Ik reserveerde toch maar wel een eenpersoonskamer, dan kon ik me tenminste terugtrekken als ik dat wilde. Ik ben nogal op mezelf, maak niet zo gemakkelijk contact, vraag me altijd af of de ander daar wel van gediend is.

de veluwe

Nunspeet. Sparrenhorst in de sneeuw. Een comfortabel hotel, zo groot dat ik een paar keer verdwaalde. Ruime kamer, goed bed en prima eten. De eerste bijeen-komst was voor mij best spannend, maar al gauw voelde ik me op mijn gemak. Ik vond het soms moeilijk om à la minute te reageren, ik wil eerst goed nadenken en de juiste woorden zoeken. Gelukkig waren er altijd anderen die eerder hun mond open deden, zodat ik de tijd kreeg om mijn reactie voor te bereiden. Het doel dat ik met de workshop voor ogen had, noemde ik "wijsheid opdoen" en om dat te bereiken, zou ik "luisteren". Die trefwoorden stonden op mijn poster en daar heb ik de foto van een eigenwijs 9-jarig jongetje bijgeplakt.

Tijdens de sessies in de grote en de kleine groep lieten mannen zich van hun kwetsbare kant zien. Mooi en soms ontroerend. Ik kan het zelf nu ook beter dan vroeger. De tweegesprekken zetten mij soms voor het blok: ineens vijf minuten over je gevoelens spreken zonder bedenktijd gaat mij slecht af. Ik heb dan ook een keer vijf minuten mijn mond gehouden. In een ander tweegesprek heb ik de moed gehad om de gesprekspartner te bekennen dat ik hem een aantrekkelijke man vond, wat mij kwam te staan op de reactie dat hij niet op oudere mannen viel. Ik had het beter niet kunnen zeggen, maar deed in elk geval weer wat wijsheid op. De oefeningen aan het begin en eind van de sessies waren voor mij nieuw en aangenaam rustgevend.

Ik vond het prettig dat er nogal wat vrije tijd in het programma zat. Ik heb door het bos gewandeld, ben wezen zwemmen en kon even alleen zijn op de kamer. De bar was 's avonds laat een goed ontmoetingspunt. De bijeenkomst met de dierbare voorwerpen heb ik heel erg gewaardeerd en ik heb er ook waardering ondervonden. Van de oudejaarsavond heb ik genoten en ik ben blij dat ik er ook aan heb bijgedragen, daar zag ik aanvankelijk wat tegenop. Samenvattend: fijne dagen, veel ontvangen, ook iets gegeven, lieve mannen. Dank aan iedereen en vooral aan het team van Mannenwerk.

                                                                                                                                             Erik.

 

verslag Joep Oomen

Joep; Ja het was goed thuiskomen ! Als een ander man ! !!. (vraag dat maar aan mijn vriendin :-) ) Het doordeweekse weekend heeft me veel goeds gebracht en het was veruit de beste oud en nieuw die ik ooit heb mogen ervaren.

Wat het weekend me duidelijk heeft gemaakt is dat we vooral mens zijn, en daarbij ook man. En of je dan Homo, Bi of Hetro bent maakt helemaal niks uit.

Wij als 'mannen' mens hebben een omgeving nodig om in te groeien, en dan bedoel ik innerlijk groeien. Dat is spreken over wat je als man bezig houdt, onder mannen, met respect, liefde en mededogen.

Het mannenweekend dat jij hebt neergezet was voor mij een mooie setting om te mogen spreken en te luisteren en ik besef nu weer het gemis van 'sprekende mannen' in mijn 'normale' leven. Ziedaar de noodzaak van de door jullie gecreëerde setting. !

Zelden heb ik me eerder zo OK gevoeld in grote groepen mannen, ook al was het soms best eng. Maar door het enge te ervaren in een veilige omgeving, maakt dat wat 1st eng was, eigenlijk heel mooi is. En geloof me, ik heb veel mooie ervaringen nu !

Kortom het oud en nieuw weekend was voor mij een verademing en heeft zeker een bijdrage geleverd aan mijn innerlijke groei. Daarvoor mijn oprechte bewondering en dank !

Groet Joep Oomen

P.S.

Ondertussen heb ik wilde plannen om zelf ook dit soort weekenden te gaan organiseren, omdat het nodig is. In de zoektocht naar mijn "mannen kracht" heb ik al wat meer van dit soort meetings mogen ervaren en in mijn beleving komt het uiteindelijk toch altijd neer op je innerlijke kracht. De kracht die je nodig hebt om je leven of missie te volbrengen zoals je dat zelf het beste bevalt. Omgeving, ervaring, voelen en inspiratie zijn daarbij een must. 

Homo, Bi of Hetero maakt eigenlijk niet uit, maar ik begrijp dat voor iedere 'doelgroep' een andere benadering handig kan zijn.

Wellicht dat ik in een later stadium een beroep mag doen op jullie wijsheid ?

Johan, HARTelijk dank !

 

 

 

 

verslag Ton Klomp

Ton: Ik vond deze vorm van communicatie spontaan en heb mijn gevoelens naar buiten kunnen brengen maar had daar wel tegen op gezien. Het heeft toen wel lang geduurd voordat ik de stappen ondernam om mij voor die workshop op te geven..

Om mijn gevoelens bloot te stellen is al moeilijk genoeg maar het is het vertrouwen waard geweest Wel heb ik gemerkt dat in grote ruimtes mijn gehoor niet meer is wat het geweest is. Johan, Mijn dank dus dat ik naast je mocht zitten als jij het woord nam.

Ook wil ik hierbij de hele organisatie bedanken want uiterlijk verliep alles op wieletjes maar je merkte wel dat hier veel ervaring in was verscholen.

Hulde dus voor deze wijze van opzet en uitvoering.

met vriendelijke groeten ton klomp.

 

verslag Dirk

Dirk: Het is dinsdag 5 januari en buiten sneeuwt het gestaag door. Binnen is het warm, maar ook binnen in mij is het vuur brandend. De vonk die tijdens de oud & nieuw workshop weer ontvlamd is, is niet gedoofd, zoals ik vreesde, maar heeft zich verspreid door mijn hele lichaam, ziel en geest. Een opmerkelijke rust heeft zich van mij meester gemaakt, al zijn de tijden woelig en is er veel slecht weer op komst. Het simpele "ik mag zijn wie ik ben" heeft een verbluffend effect op de continue onrust die ik maar al te goed ken. Ik ga weer ademhalen en besef, maar voel ook zo goed, dat ik naar mijn vermogen mag leven en dat ik aan niemand anders verantwoording schuldig ben. Als ik even niet op let, doe ik het weer, leef ik weer naar de (veronderstelde) wens van een ander, zo hardnekkig en gesettled is het wel in mij, maar die simpele frase leidt me  steeds weer terug naar mijn essentie.

Ik ben niet meer teruggegaan naar mijn werk, maar luister naar alle signalen van mijn gestel. Ik ben moe, ik ben zó moe en kies ervoor dat serieus te nemen, moe te mogen zijn en te leven naar de energie die er is. En niet die weinige energie te verspillen aan wat van mij verwacht wordt, maar te besteden aan wat ik nodig heb. In de eerste plaats aan de basiszaken zoals slapen, eten, wassen etc en als de energie het toelaat aan kontakten en uiteindelijk aan mijn wezenlijke verlangens. Ik besef dat ik zo lang om de hete brij ben heengelopen, dat ik al 40 jaar geen gehoor heb gegeven aan wat mij wezenlijk bezielt. Het is hoog tijd te gaan leven vanuit mijn hart, om te laten spreken wat er in me zit en dat is zo ongelooflijk mooi en veel !

Ik besef ook dat het pad voor me niet makkelijk zal zijn. Ik heb zó geleerd niet mezelf te zijn, dat een klein beetje druk van buitenaf me al doet wankelen. Ik zal structuur, bewustzijn en steun nodig hebben om niet te vallen. En de keuze voor mezelf komt met offers, pijn, angst en ongemak, maar ik voel zó intens dat dit de enige weg is om mijn ziel vrij te maken, werkelijk tot leven te komen en liefde te laten stromen, dat de keuze geen keuze meer is, maar een vanzelfsprekendheid. Dit ben ik, een liefdevol mens, willend te geven en te ontvangen, maar wel naar eigen vermogen.

Dank je wel, Johan, voor de liefde die je gegeven hebt, voor het luisterende oor en hart, voor het creëren van een veilige omgeving, waardoor ik me weer heb kunnen openen. Waardoor ik me weer heb kunnen verbinden met mezelf en daardoor met anderen. En waardoor ik sterker dan ooit voel dat ik mag zijn wie ik ben, dat ik mag leven vanuit mijn vermogen, dat ik verbinding mag maken vanuit mijn essentie en dat ik mijn talenten mag ontplooien.

Liefs van Dirk.

 

In NH Sparrenhorst te Nunspeet op de Veluwe wordt alles in het werk gesteld om je optimaal te laten genieten van de eigentijdse sfeer. Je verblijft in een luxe 1-of 2 persoonskamer, je geniet van een uitstekende keuken en kunt ontspannen in het Wellness Center met zwembad en sauna.  

de veluwe

 

 

 

 

 

Geen stap die je zet 

blijft zonder gevolgen:  

Elke weg wordt 

stap voor stap begaan.  

Geen woord dat je spreekt, 

laat de wereld onveranderd:  


Elke zin wordt 

woord voor woord gevormd.  

Al doorzie je niet altijd de weg,

Aarzel niet vooruit te gaan.


Al doorzie je niet altijd de zin,

Schroom niet om te spreken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook in 2010 organiseren we weer een  OUD & NIEUW workshop in 

NH De Sparrenhorst rondom de jaarwisseling. 

 

Gebruik dit formulier om aan te geven dat je belangstelling hebt en we houden je op de hoogte.

 

 

Voornaam

Achternaam

Adres


Postcode  

Plaats

 

E-mail 

 

leeftijd

 

belangstelling

optie

 

   

 

 

2011 © Stichting Mannenwerk