Home Stichting Mannenwerk, bestuur, medewerkers, geschiedenis Agenda 2013 met info over meerdaaagse workshops en avondsupportgroepen Nieuwsbrief, het laatste nieuws van Stichting Mannenwerk Magazine met actuele verhalen Mannenlinks, webadressen voor de man van NU! Contact met Stichting Mannenwerk    

 

 

Stichting Mannenwerk organiseert jaarlijks in de lente met succes een weekend om je homo - bi- seksualiteit te vieren, jezelf en andere mannen te ontmoeten, om contact te maken, te genieten en elkaar te inspireren rondom het thema 'Gay Soul'. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

supportgroep 

“Contact & Bezieling”

4 woensdagavonden in Amsterdam

start 9 mei

o.l.v. Walter van Ruitenbeek

 

De supportgroepen zijn opgezet om een regelmatige vaste plek te creëren voor mannen. Een veilige plek met een structuur die ruimte en aandacht biedt om contact te maken over datgene wat jij werkelijk belangrijk vindt in jouw leven, om elkaar te ontmoeten, verhalen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen.

De avonden zijn zo ingericht dat er aandacht is voor jouw verhaal en met name voor je ‘onderstroom’. Hiermee wordt bedoeld je drijfveren, je bezieling, de energie van waaruit jij handelt, jij jouw leven leidt!

Een mooie gelegenheid dus om in de lente met goede aandacht stil te staan, contact te maken en van daaruit opnieuw in beweging te komen!

Samen met 6 a 10 andere mannen om de twee weke n even stilstaan bij jezelf en contact maken in het Hier en Nu.

·  Hoe is het nu echt met me?

·  Hoe doe ik het in mijn leven?

·  Waar gaat het me eigenlijk om?

·  Hoe kan ik mijn leven leiden zoals ik dat het liefste zou willen?

·  Waarom doe ik dat (soms/vaak) niet? Wat houdt me tegen?

·  Je eigen actuele thema (s)

Door jezelf regelmatig deze vragen te stellen en echt te beantwoorden en te luisteren met je hart en ziel maakt dat je meer inzicht krijgt op de mannier waarop je je leven leid. We bieden je kleine Hier en Nu oefeningen in aandacht aan. Deze oefeningen zijn ondersteunend bij het vergroten van inzicht in jezelf, het onderzoeken van je gevoelens en het contact maken met je levenskracht.

De avonden zijn om de week en daarmee heb je een aantal maanden regelmatig contact met inspirerende mannen. Een kans om jezelf en anderen op een bijzondere manier te ondersteunen en te inspireren in je leven van alledag

We heten je van harte welkom, met alles wat er is!

 

supportgroep Amsterdam

 

avond 1 /   9 mei

avond 2 /  23 mei

avond 3 /    6 juni

avond 4 /  20 juni

 

De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur.

  

adres:   (goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer)

Jan van Galenstraat 89-1
1056 BJ Amsterdam

 

prijs:      140,-

             

aantal deelnemers: minimaal 6 - maximaal 10  

 

Bij voldoende belangstelling is het in het najaar mogelijk om aan een vervolg van deze 4 avonden deel te nemen.

Aanmelden & reserveren 

voor Supportgroep in Amsterdam

 

 

 

Voornaam Achternaam Adres
Postcode  Plaats  E-mail  

telefoon

 

leeftijd

 

Ik doe mee en reserveer hiermee een plaats

 

Ik maak € 140,- over op ING giro 6993391 t.n.v. Stichting

     Mannenwerk (Amsterdam) o.v.v. support Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reactie deelnemers:

 

 

 

 

Jan: 

'Na een dag werken, thuis komen, even eten en dan weer de deur uit om dat ik bedacht heb dat het goed is om deel te nemen aan een supportgroep! Waarom eigenlijk? Ik ben altijd maar aan het werk en om te relaxen kijk ik vooral veel TV. Is dit nou mijn leven? Soms lijkt het overleven! 

Ik heb bijna altijd wel redenen om niet naar de supportgroep te willen gaan; ik ben moe, het regent, ik moet nog iets af maken etc. Toch ga ik en nog voordat ik de supportgroep ruimte binnen stap is het goed. Dan voel ik me rustig worden. 

Als we in stilte starten en met aandacht voor het lijf, de ademhaling kom ik weer in contact met waar ik werkelijk mee bezig wil zijn. Leven! Zijn! Niets moeten! zo simpel kan het zijn, wat een verademing.'

 

Henk:

Na een stevig aantal mannenweekenden zette ik een nieuwe stap; een supportgroep en geleid door Johan; helder ziend, gevoelig, ruimtegevend en met veel humor. Gecombineerd met een aantal zoekende mannen een bijna ideale setting om de schaduwzijden van mijn leven te benoemen. 

Maar al heel snel leerde ik mijn valkuilen zien en schakelde ik mijn afweer in: niets zeggen, een beetje zeggen, selectief zijn, achterover hangen, te veel luisteren, vermijden van moeilijke thema’s. Het raakt oude pijn! In luisteren was ik opgevoed. Het verhaal van de ander, of als je wilt, dat van mijn moeder was belangrijk. En liever dan woorden speelde ik piano. Door alle bijeenkomsten heen werd het een continu gevecht; praten of luisteren, ik of de ander, voelen of afschermen. 

lees verder

Luuk:

De bijeenkomsten waren prettig om bij te wonen en om aan deel te nemen. Er zit een opbouw in die steeds meer veiligheid en vertrouwen wekt bij de deelnemers. Er  wordt zeer zorgvuldig omgegaan met de deelnemers over wat ze in brengen of juist liever niet etc.

lees verder

Willem Jan:

Ik heb veel steun ervaren door me aan te sluiten aan een supportgroep.  Het heeft me geholpen om meer stabiliteit en verdieping in mijn dagelijkse leven. een aanrader voor iedereen die veel alleen doet!

 

 

2011 © Stichting Mannenwerk