Als ik in een paar woorden moet resumeren wat dit weekend mij gedaan heeft is dat:

Op een lichte en luchtige wijze geconfronteerd zijn met de moeilijke en pijnlijke processen in mijzelf. Hoe verder het weekend vorderde ,des te sterker voelde ik mij in mijn eigen kracht komen en verfijnde mijn eerst geformuleerde uitgangspunt “neerzetten” zich tot het woord “krachtige zachtheid”.

Op bijna onmerkbare wijze werd het weekend door Johan geleid.

“Wat is je diepste verlangen?” en “Wat staat je te doen?” zijn natuurlijk niet zomaar vragen die je even leest en vervolgens naast je neerlegt.

Kleine groepen van 5 mannen om intensiever elkaars gevoelens en gedachten te proeven. Een constante confrontatie met “ nu”  brengt je steeds dichter bij de ervaring van de zijnswereld achter de gedachten en ideeën.

Kijk eens wat er leeft na het laatst gezegde woord…… Prima oefening!

In het “nu” verliezen de “gifzinnen” uit je verleden hun kracht en ervaar je de kracht als een energiestroom in dit moment!.

Zien, dat oud zeer niets met het “nu “ te maken heeft. Zie er dus maar op toe en laat het mogelijk los!.

Waar je bang voor bent,is ooit al gebeurd,dus oud!……

Alleen door mild te zijn over de dingen die je van jezelf ziet,bestaat er de kans dat ze  geaccepteerd te worden…….what you resist, persists……!

Als je de oefening doet,om te kijken wat je positie in de groep is, kom je waarschijnlijk uit op je oude patroon en kun je ook zien wat de impact ervan op de groep is.

Stop je “on-zinnen”, doe je verhaal in de  Ik-vorm, onthullend, beperk je grenzen in het “verhalend” worden, volg je impulsen en biedt ruimte aan emoties…….

Wees je bewust van wat er nu speelt…..ervaar de stilte tussen de zinnen…….evalueer wat je ontdekt hebt……….als je niet tot de stilte kunt komen, word je dan bewust van je lichaam en richt je aandacht eens op een lichaamsdeel……..Allemaal prachtige oefeningen die waard zijn om ze ook thuis te doen!

De werk- en denkgebieden buiten je kader zijn interessant en boeiend…!

Lichaamswerk en klankoefeningen zijn een welkome afwisseling en openen gevoelens en het hart…..

Wat intensief kan het uitpakken om 6 maal achter elkaar dezelfde vraag gesteld te krijgen: “ Waarom is dit zo belangrijk voor jou?”

Steeds dichter kom je bij de essentie van het antwoord. Prachtig!

Naast de ontspannende stoelendans en de lachwekkende en ontroerende acts van de ontspanningsavond, heeft dit weekend mij een krachtige impuls gegeven in het proces van “ weer in mijn mannelijke kracht komen”.

Kortom een aanrader voor de twijfelaars!

G