Dit weekend van oud & nieuw heeft mij veel positieve energie gegeven. Door telkens te spreken over wat mij bezig houdt ben ik dichter bij mijn eigen behoeften en drijfveren uitgekomen.

En door te luisteren worden emoties geraakt door herkenning bij andere mannen. Ik ben zelden zo vaak ontroerd geweest door verhalen van anderen waarin dezelfde geluksmomenten, maar ook dezelfde worstelingen hoorbaar zijn. als die ik zelf heb. Zo is een groep mannen die eerst als vreemden bij elkaar gaan zitten, binnen no time een groep mannen geworden met wie ik mij verbonden voel. Het was een geslaagde oefening in het luisteren naar de ander zonder oordelen vooraf: geweldig.

En niet te vergeten: er is respect voor iedere man, voor ieder verhaal, voor iedere emotie. Die sfeer is goud waard en wordt ingezet door de ongelooflijk integere opstelling van de workshopleiders.

Lars (en ook Walter): heel erg bedankt voor dit workshopweekend. Wat ik schrijf over jullie (en ook Ben en Vivan) is zeer gemeend. De manier waarop jullie mij en de anderen tegemoet treden en ook meedoen in de gesprekken is echt een cadeau. Ik hoop dat jullie dit werk nog heel lang blijven doen!